LaGuardia Airport is met 28 miljoen passagiers de kleinste van de drie internationale vliegvelden bij New York City, in Flushing nabij de wijk Queens. Het verwerkt vooral vluchten binnen de Verenigde Staten, Canada en de Caraïben. Het vliegveld wordt voornamelijk gebruikt voor de lokale Amerikaanse markt en heeft 5 terminals. Een gratis bus tussen de terminals is beschikbaar elke 15 min. De Ground Transportation Desk in de aankomsthal verdere geeft nadere informatie voor aanvullend vervoer naar Manhattan.


Auto naar New York City

U kunt in 20-40 minuten naar de stad rijden, afhankelijk van de route. Uiteraard bestaat er de mogelijkheid een auto op het vliegveld te huren maar wij raden u aan dat niet te doen als u niet gewend en bekend bent met rijden met auto in New York.

Taxi New York City

Taxivervoer naar de stad kost $20.00-$30.00 exclusief tolgelden ($3.00) en tip. U kunt alleen cash betalen. De reistijd bedraagt 30-50 min afhankelijk van uw bestemming.

Trein New York City

Er rijden geen treinen naar New York city. Wel kunt u de metro nemen naar de stad voor slecht 2 dollar, maar als u met veel baggage reist is dit niet aan te bevelen.


Bus New York City

De bussen van New York Airport Service Express staan direct buiten de terminals. Ze rijden van 6.30 uur in de ochtend tot 23.00 uur 's avond naar Grand Central Terminal (42nd St/Park Ave) - Bryant Park (42nd St/tussen 5th & 6th Ave) - Port Authority Bus Terminal (8th Ave/West 42nd Street en eventueel bij alle hotels tussen 13th en 60th street. Een enkeltje kost $12, een retour $21. Betaling kan alleen cash aan de buschauffeur. De reistijd is 40-60 min.

Shuttle Service New York City

Wilt u gebruik maken van een shuttle dan kunt u zich het beste melden bij de ground transportation desk in de aankomsthal. De shuttle pikt u binnen 20 min op voor verder vervoer naar Manhattan. Shuttles hebben doorgaans een 24-uurs service. Betaling kan voornamelijk met cash geld.
Express Shuttle USA (voorheen Gray Line) rijdt naar alle gewenste de gewenste locatie in Manhattan tussen de 23rd tot 96th Streets. De bussen rijden van 7.00 uur 's morgens tot 23.00 uur 's avonds. Een enkeltje kost $13 per persoon. Ook Airlink Shuttles rijden naar uw gewenste logeeradres in Manhattan voor $15 enkele reis.