hotel new york
Manhattan heeft naast de vele toeristische attracties, restaurants, clubs en bars, theaters en beroemde bezienswaardigheden, ook veel hotels in alle prijsklassen, van backpacker hostels tot de meest weelderige vijf-sterren hotels. Gaat u in een ander stadsdeel dan Manhattan logeren, dan is het raadzaam een hotel dichtbij een Subway station te nemen. Ga zeker niet met de auto naar Manhattan want parkeren kost al gauw een klein fortuin.
Een gemiddelde hotelkamer in Manhattan kost al gauw $200 plus 12% toeristenbelasting. Maar gelukkig wordt er veel geadverteerd met grote kortingen.
Veel budget-hotel-capaciteit is te vinden in het Theater District (in het bijzonder rond Times Square), in Upper West Side, in Upper East Side en in Greenwich Village. Ook buiten Manhattan wordt hotelcapaciteit aangeboden in de budget sector, maar dat wordt vaak door de toeristen niet altijd als even prettig en veilig ervaren. Als u boekt via booking offices moet u rekening houden met de volgende indicatieve prijsstelling:
- Hostels : van $30-60 p.n.
- Bed & Breakfast : van $90-140 p.n.
- Hotel 2* : van $100-200 p.n.
- Hotel 3* : van $200-300 p.n.
- Hotel 4* : van $250-350 p.n.

MIDTOWN -5TH AVENUE
Langs Fifth Avenue, bij Central Park, liggen veel dure hotels. Een centrale locatie dichtbij de luxe winkels en musea met luxueuze hotels.
Wij maakten een selectie van de mooiste en goedkoopste hotels vlakbij Central Park


MIDTOWN - GRAND CENTRAL. In de buurt van Grand Central Terminal, Bryant Park en de New York Public Library liggen het Grand Hyatt New York, het Morgans Hotel en het Royalton Hotel, allen in het dure segment. Voor mensen die wat meer op hun portemonnee moeten letten is er het Pod Hotel aan de East 51st Street, klein maar luxe, voor de helft van de prijs.

MIDTOWN - TIMES SQUARE. Times Square biedt de bezoekers van Broadway tal van opties met als trekker het New York Marriott Marquis Hotel en het Milford Plaza Hotel.

MIDTOWN - MADISON SQUARE. Het drukke gebied in en rond Madison Square Garden en Pennsylvania Station lokt veel reizigers, sport en muziekminners en winkelend publiek o.a.van Macy's. Opties hier zijn La Quinta Manhattan, het Hotel Pennsylvania en Hotel 31.

CHELSEA & GRAMERCY. Dit gebied biedt minder keuze dan Midtown. Velen begeren de nabijheid van het centrum, van het nachtleven en de geweldige mogelijkheden om te winkelen. Het is ook iets minder druk dan veel wijken verder uptown. Het Boheemse Gershwin Hotel op Fifth Avenue South is populair bij studenten en kunstenaars, terwijl het historische (zij het enigszins sinistere) Chelsea Hotel een meer divers publiek trekt. The Inn Hotel at Irving Place toont een charme en smaak die heerlijk is het oude New York.

WALL STREET. Hotels in het Wall Street gebied wordt doordeweeks vooral door zakenmensen bezocht. In het weekend profiteren toeristen van de aantrekkelijk tarieven in deze business hotels.
SOHO. Dit gebied biedt tal van mogelijkheden bv in het Grand Hotel en The Carlyle. Ook hier doet u er goed aan van te voren te reserveren.

Hostels in New York