JFK International Airport is de belangrijkste luchthaven van New York, 25km oostelijk van het centrum van New York, op het eiland Long Island, in het stadsdeel Queens.
De monorail (AirTrain JFK) verbindt de terminals en rijdt in 15 min van de terminals naar het Jamaica Train Station van waar u verder kunt reizen per trein of ondergrondse. Hier vindt u ook de huurautobedrijven, hotel shuttles en parkeerplaatsen. De AirTrain kost $ 5.00 p.p. voor een enkele reis.


Auto naar New York City

JFK ligt aan het eind van de Van Wyck Expressway. Met de auto duurt al gauw een uur om van het vliegveld naar Manhattan te komen, tijdens spitsuren is dat langer. Bent u niet bekend met het autorijden in New York dan raden wij u aan een taxi, bus, shuttle of trein naar the city te nemen.

Taxi New York City

Taxis kunt u vinden bij elke terminal. Een taxi doet er 50-90 minuten over naar Manhattan. De prijs is $ 45.00 plus tolgelden highway ($5) en tip. Een luxueuze vorm vervoer is de on-demand, 24-uurs deur-tot-deur Limo service van JFK Airport naar Manhattan. De reistijd bedraagt normaal 50-90 min afh. van het weer en de spits. De prijs is vanaf $ 50.00 plus tol ($5) en tip.

Trein New York City

De AirTrain rijdt in 15 min. naar Jamaica Station waar u kunt overstappen op de Long Island Rail Road (LIRR) naar Penn Station in Manhattan. Penn Station ligt onder Pennsylvania Plaza, Midtown Manhattan. Hier kunt u eventueel verder reizen met de ondergrondse van New York. LIRR hebben een 24 -uurs service. De reis JFK Jamaica station-Manhattan duurt ong. 20 minuten en kost $ 13.00 voor een enkele reis. Goedkoper is de combinatie Ondergrondse / JFK Airport Airtrain. De metrotreinen rijden zeer frequent en in 45 min van JFK AirTRain Station naar Penn Station. De metro heeft een 24-uurs service. Een enkeltje kost $ 7.00. Heeft u echter veel bagage dan is het reizen met de metro geen goede optie.


Bus New York City

De New York Airport Express BUS rijdt elke 20-30 minuten van elke terminal van JFK naar drie busterminals in Manhattan : de Authority Bus Terminal, de Grand Central Bus Terminal en naar Penn Station. De busservice is operationaal van 6.15 uur 's morgens tot 23.00 's avonds. De reistijd bedraagt ongeveer 75 minuten. Een enkele reis kost $ 15.00, een retour $ 27.00. Voor een paar dollar meer wordt u bij uw hotel afgezet als die gelegen is op de route tussen de 31st Street en 60th Street.

Shuttle Service New York City

Een zijn een aantal bedrijven die shared shuttle services verzorgen vanaf elke terminal van JFK naar uw logeeradres in New York Manhattan en terug. U kunt de shuttle offices vinden in elke aankomsthal van een terminal. De shuttles hebben doorgaans een 24-uurs service en doen er 80-90 minuten over om in Manhattan te komen. Tarieven naar Midtown Manhattan zijn $ 19.00. Reserveren is niet nodig.