vliegveld newark airport
Newark Airport (luchthaven code EWR) is de tweede internationale luchthaven van New York. Het ligt op 24 km ten ten zuid-westen van Manhattan.
Newark heeft 3 terminals die onderling met elkaar verbonden worden door een monorail, AirTrain Newark, en de terminals verbindt met het Newark Airport Rail station voor aansluiting op de Amtrak treinen en New Jersey Transit treinen. De monorail heeft een 24-uurs service en bereikt in 5 min het airport train station. Reizen tussen de terminals is gratis maar passagiers voor New York moeten een fee betalen bij de uitgang. Reist u verder met de trein naar Manhattan dan wordt die fee automatisch verrekend bij de aankoop van die transit trein tickets. De luchthaven heeft een Ground Transportation Desk waar u informatie krijgen voor verder vervoer naar New York City.


Auto naar New York City

U kunt in 20-45 minuten naar de stad rijden, afhankelijk van de route. Uiteraard bestaat er de mogelijkheid een auto op het vliegveld te huren maar wij raden u aan dat niet te doen als u niet gewend en bekend bent met rijden met auto in New York.

Taxi New York City

Taxi's rijden in 50 minuten naar Manhattan voor $45.00 - $60.00 plus tolgelden ($10.00) en tip, max. 4 personen per auto. Taxi's kunt u vinden direct buiten de terminals. Vanuit New York terug naar Newark geldt een toeslag van $15.00. Taxi's bieden 24-uurs, on-demand service, maar bij slecht weer en op spitsuren is er Newark moeilijk een taxi te vinden.
Een dure en maar luxueuze optie voor vervoer is de Limo Service. Ze bieden deur-tot-deur-dienst, rijden 24 uur per dag. De prijs is vanaf $ 60 exclusief tol en de fooi.


Trein New York City

De snelste manier om New York te bereiken is de Amtrak trein te nemen op het Newark Airport station naar Penn Station in Manhattan New York. De trein doet er slechts 28 minuten over. De treinen rijden van 's morgens 5 uur tot 's nachts 1.00 uur. De minst dure manier naar Manhattan te komen is de trein van NJ Transit. Vanaf het Newark Airport station rijdt de NY Transit Train naar Penn station in Manhattan. De reis duurt 35 minuten. NJ Transit treinen rijden elk half uur uur van 5 uur 's ochtends tot 2.00 uur 's nachts. Een gecomineerde ticket AirTrain en NY Transit Train kost $ 12.50.

Bus New York City

De Newark Liberty Airport Express bus service is minder duur dan de taxi. Bussen van Newark Liberty Airport Express rijden elke 15-30 minuten naar New York van 4.00 's morgens tot 1.00 uur in de nacht. De reistijd bedraagt 40-50 minuten. Een enkele reis kost $ 13.00, een retourtje $ 22.00 per persoon. Een kind onder de 16 reist gratis mee met een ouder. In Manhattan kunt u uitstappen bij Grand Central, Port Authority ofPenn Station maar ook bij een van de hotels op de route in Manhattan. De bussen rijden om de 30 minuten. Meer informatie Newark Liberty Airport Express (http://www.goairlinknyc.com/index.php)

Shuttle Service New York City

Super Shuttle service is beschikbaar 24-uur per dag en biedt die deur-tot-deur-dienst in Manhattan. Een aantrekkelijke low-cast optie voor degenen met extra bagage, of grote groepen. Kosten zijn $19 per persoon, afh van uw bestemming. Reservering voor Newark naar Manhattan is niet nodig, maar wel voor terug naar het vliegveld. De reistijd is 60-70 minuten.